جزئیات حساب خود را فراموش کرده اید؟

لایحه نویسی

بسیاری از افراد زمانی که در پی دفاع در مقابل خواسته یا شکایت یا احقاق حقی هستند، می دانند علاوه بر متونی از جمله دادخواست، شکواییه و اظهارات شفاهی که به دادگاه ارائه می گردد، لایحه نیز از دیگر متونی است که از تاثیر بسیار بالایی در رسیدگی برخوردار است و باید به دادگاه ارائه دهند.

شاید به جرات بتوان گفت که لایحه تاثیرگذارترین متنی است که در اختیار قاضی قرار می گیرد و حتی به دلیل انسجامی که می تواند داشته باشد در بسیاری از موارد از اظهارات شفاهی طرفین و وکیل آن ها نیز تاثیرگذارتر است.

با این حال ممکن است عده ای از افراد ندانند که لایحه چیست و به طور مثال شنیده باشند که “دولت لایحه به مجلس تقدیم کرد” یا “لایحه دفاعیه را وکیل نوشت”.

اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که نمی دانید لایحه چیست و چرا باید لایحه نوشت و فرق لایحه ای که در مراجع قانونی و دادگاه ها باید تقدیم شود با لایحه ای که دولت به مجلس تقدیم می کند چیست، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

 

لایحه نویسی

لایحه چیست

لایحه از زبان عربی وارد فارسی شده است. لایحه و لوح از یک ریشه اند و به معنی مکتوب و نوشته است.

این لایحه ممکن است در مقام دفاع، درخواست و … از سوی طرفین دعوی یا شکایت تقدیم مراجع و دادگاه ها گردد یا پیشنهاداتی باشد که دولت به مجلس ارائه می دهد که مجلس تصویب کند تا در قالب های قانونی درآید.

لایحه ای که در اینجا مورد نظر ماست همان لوایحی است که طرفین دعوی یا شکایت به مراجع قانونی تقدیم می کنند و در اکثر موارد نیز منظور لایحه دفاعیه است که طرفین در مقام دفاع از خود تقدیم می کنند و زمانی نیز که می خواهند لوایح دولت را از لوایح طرفینی که در دادگاه ها پیگیر دعوی یا شکایت خود هستند تمیز و تشخیص دهند، اصطلاح لایحه دفاعیه را به کار می برند، هرچند ممکن است لایحه طرفین برای منظورهای دیگری غیر از دفاع نیز در مراجع و دادگاه ها تقدیم شود. به طور عام هر متنی که در قالب درخواست، نامه و یا توضیح به مراجع قضایی جهت درج در پرونده ارائه می شود، تحت عنوان لایحه ثبت می شود.

چگونه لایحه دفاعیه بنویسیم

بسیاری از افرادی که درگیر دعاوی و شکایات در مراجع و دادگاه ها هستند، در ابتدا خود در پی لایحه نویسی هستند و اصرار دارند که لایحه را خودشان بنویسند و بارها در این اینترنت این عبارات که ” چگونه لایحه دفاعیه بنویسیم ” ، ” طرز نوشتن لایحه ” ، ” نمونه لایحه دفاعیه ” ، ” نمونه لایحه تجدید نظرخواهی ” ، ” نمونه لایحه واخواهی ” را جستجو می کنند. عده ای با مشاهده پیچیدگی های لایحه و لایحه نویسی از نوشتن لایحه دست می کشند و آن را به وکیل می سپارند. عده ای دیگر نیز ممکن است خود دست به قلم شوند و یا از روی نمونه لایحه ای که می بینند کپی برداری کنند.

لایحه نویسی یک فن است که افراد حقوقی آن را آموزش دیده اند و شاید معدود افراد غیرحقوقی که تجربه، مطالعه و قلم خوبی نیز داشته باشند بتوانند لایحه بنویسند.

در لایحه نویسی علاوه بر قلم شیوایی که نیاز است، تسلط بر علم حقوق و رعایت اصول ثابت و متغیری نیز نیاز است. با توجه به موضوع پرونده، پیچیدگی پرونده، حجم پرونده، اینکه پرونده در چه مرحله ای است و حتی تجربه ای که وکیل از برخورد با قضات گوناگون داشته است و اینکه لایحه خود را چه زمانی ثبت کند، این اصول متغیر است.

به دلایل زیادی از جمله موارد بالا توصیه می کنیم که نوشتن لایحه را به ویژه در مواردی که دعوی و شکایت شما از پیچیدگی برخوردار است، به یک وکیل متخصص بسپارید. چه بسا افراد بسیاری که حق با آنان بوده است اما به دلیل لایحه ضعیفی که ارائه داده اند از دستیابی به حق خود بازمانده اند.

برگرفته از: http://dadrah.ir/

موسسه حقوقی کردار نیک در خدمت شماست!

جهت مشاوره برای پرونده های حقوقی، خانواده، کیفری، ملکی، داوری، ثبت و انحلال شرکت و قانون کار با ما تماس بگیرید: ۸۸۹۴۳۶۶۲ / ۸۸۹۳۱۹۶۹-۰۲۱
بالا
WhatsApp