FORGOT YOUR DETAILS?

مشاوره حقوقی، هم توسط وکیل و هم توسط مشاور حقوقی صورت می گیرد. افرادی که فارغ التحصیل رشته حقوق یا زیر شاخه های مرتبط آن هستند، میتوانند وارد شغل های وکالت، سردفتری، قضاوت یا مشاور حقوقی شوند. اگر مشاور حقوقی آزمون های مربوطه ای که یک وکیل می دهد را با موفقیت بگذارند، او نیز می تواند به عنوان یک وکیل فعالیت کند.

همه چیز درباره مشاوره حقوقی و خدمات آن

در طول زندگی هر کس مسائل حقوقی متفاوتی پیش می آید که ناچاراً باید به آنها تن در دهد. گاهاً یک اشتباه کوچک و یا یک تصمیم نابجا می تواند ضررهای جبران ناپذیری به شخص وارد آورده و باعث هدر رفت زمان و هزینه افراد شود. استفاده از مشاوره حقوقی قبل از هر اقدام حقوقی، بهترین و عقلانی ترین راه برای افرادیست که تخصصی در این امور ندارند. صِرف جستجو در اینترنت یا پرس و جو از افرادی که تخصصشان این نیست، نمیتواند راه حل درستی در اختیار افراد قرار دهد. اینگونه امور، پیچیدگی و ظرافت های خاص خود را دارد که باید از اهل فن آن پرسیده شود. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم مشاوره حقوقی و خدمات آن بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

مشاوره حقوقی چیست؟

   افرادی که در رشته حقوق تحصیل می کنند، بعد از فارغ التحصیلی، گزینه های متفاوتی برای کار دارند. آنها یا به شغل وکالت می پردازند و وکیل می شوند. یا به قضاوت می پردازند و یا به شغل سردفتری می پردازند. اما در این میان شغل دیگری هم هست که شاید کمتر به گوشتان خورده باشد و آن هم به عنوان مشاور حقوقی است. افرادی که این شغل را انتخاب می کنند، می توانند در زمینه های مختلف حقوقی به افراد و یا شرکت ها و موسسات مشاوره حقوقی بدهند. البته وکلا هم توانایی مشاوره حقوقی دادن را دارند. در موسسات حقوقی، عموماً تیمی متشکل از متخصصان و مشاوران حقوقی وجود دارد که در مسائل مختلف افراد را به طور تخصصی راهنمایی می کنند و بهترین و سریعترین راه حل را پیش پای آنها می گذارند.

   مشاور حقوقی یکی از شاخه های مهم مشاوره است و آنقدر نقش مهمی دارد که امروزه در بسیاری از شرکت ها یا موسسات نیز بخش مجزایی به نام مشاور حقوقی می بینیم که متناسب با بزرگیِ آن شرکت یا موسسه، فرد یا افرادی که به دانش، اصول و قوانین حقوقی تسلط دارند در این بخش ها حضورِ فعال دارند تا به افراد کلیدی آن شرکت در تصمیم گیری های درست تر و منطقی تر کمک کند. زیرا یک تصمیم اشتباه می تواند ضررهای جبران ناپذیر مادی و معنوی زیادی به یک شرکت وارد کرده و در مواردی نیز منجر به ورشکستگی و انحلال آن شرکت یا موسسه گردد.

خدمات مشاوره حقوقی چیست؟

   مشاوران در جلسات مشاوره حقوقی، خدمات بسیار گسترده ای را به افراد حقوقی و حقیقی ارائه می دهند. البته توجه به حیطه تخصصی مشاوران حقوقی شرط اول برای بهره گیری از راهنمایی های این افراد است. متقاضیان می توانند از خدمات مشاوره موسسات حقوقی در حیطه هایی چون مشاوره حقوقی ثبتی، شهرداری، حقوقی و کیفری، تجاری و تعهدات کاری، انواع قرارداد و پیش نویس لوایح استفاده کرده و بررسی دقیق مسائل حقوقی خود را از مشاوران حقوقی بخواهند.

   لازم به ذکر است مشاور حقوقی با نماینده حقوقی متفاوت است. نماینده حقوقی، بعد از دو سال کار کردن مستمر در یک شرکت یا موسسه، فقط با معرفی نامه ای از طرف شرکت، مجاز است به جای اشخاص حقوقی در دادگاه حضور بهم رساند اما مشاور حقوقی این امکان را ندارد. مگر اینکه آزمون های مربوطه را داده و پروانه وکالت داشته باشد. علاوه بر کارشناسان حقوقی، بسیاری از وکلا یا قضات بازنشسته نیز به امور مشاوره حقوقی می پردازند و هیچ تفاوتی در مشاوره های آنها نیست.

تفاوت وکیل با مشاور حقوقی چیست؟

اگر به دنبال راه حل مشکل حقوقی خود هستید و قصد دارید در این رابطه با فردی متخصص مشورت کنید، لازم است که تفاوت وکیل با مشاور حقوقی را به درستی بدانید تا با آگاهی کامل آنها را برای مشاوره گرفتن انتخاب کنید. وکیل و مشاور حقوقی هر دو می توانند مشاوره حقوقی دهند و به علت تخصص، دانش و تسلطی که به قوانین و اصول حقوقی دارند شما را راهنمایی کنند. تفاوت اصلی آنها بیشتر در نحوه پذیرش و اخذ پروانه است. هر دو این افراد از رشته های حقوق، فقه و حقوق و یا شاخه های مرتبط با آن فارغ التحصیل می شوند. کسی که کارشناسی حقوق دارد، بعد از گذراندن دوره کارآموزی مجاز است در شاخه مشاوره حقوقی فعالیت کند. البته بر خلاف وکیل، در طول دوره کارآموزی مجاز به مشاوره دادن نیست. اگر این شخص در آزمون وکالت کانون وکلا و یا آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه فعالیت کند، در آن صورت به یک وکیل تبدیل می شود. حوزه اختیارات وکیل با مشاوره حقوقی قوه قضاییه تقریباً شبیه به هم است و هر دو مجازند در دادگاه حضور بهم رسانند. اما اگر آزمون های مربوطه را نداده باشند، فقط در نقش مشاور حقوقی میتوانند در زمینه امور حقوقی تحقیقات لازم را انجام داده و پیش نویس لوایح و وظایف مرتبط دیگر را به انجام برسانند.

   کارشناس حقوقی و مشاور حقوقی هر دو به یک نفر اطلاق می شود و تفاوتی بین این دو شخص نیست. وکیل بر خلاف مشاور حقوقی، به علت داشتن پروانه وکالت، حق حضور در دادگاه و پیش بردن دعاوی حقوقی و کیفری مختلف را نیز دارد.

وظایف مشاوره حقوقی چیست؟

بدیهی است که وظیفه اصلی یک کارشناس حقوقی، مشاوره حقوقی و راهنمایی های لازم در حیطه مشکل افراد است. اما حیطه این وظایف می توانند با هم متفاوت باشند، از جمله:

  • مشاوره حقوقی به کلیه افراد حقیقی و حقوقی در دعاوی حقوقی و یا کیفری: گاهاً افراد به دلیل مخارج بالای خدمات وکلا، ترجیح می دهند به جای عقد قرارداد با وکیل دادگستری از خدمات مشاوره حقوقی استفاده کرده و راه حل موضوع خود را دانسته و شخصاً اقدام به رفع آن کنند. در اینگونه موارد گاهاً برای تهیه لوایح مورد نیاز نیز به خدمات مشاوران بسنده کرده و دیگر به سراغ وکلا نمی روند;
  • برای ارائه راه حل های بهتر و دقیق تر در حیطه مسائل حقوقی افراد یا شرکت ها، مشاوران حقوقی می توانند در رابطه با آن موضوع به تحقیق و پژوهش پرداخته و سپس گزارش یا پیشنهاد مبسوطی را ارائه دهند. این امر به خصوص برای مسائل حقوقی شرکت ها بسیار حائز اهمیت است;
  • بررسی امور مربوط به قراردادها و چند و چون آنها نیز یکی دیگر از وظایف مشاوران حقوقی است. حتی در بعضی از شرکت ها فقط با نظارت مشاور حقوقی قراردادها را به امضا می رسانند;
  • ارائه پیش نویس قراردادها و تنظیم مفاد آنها نیز یکی دیگر از وظایف مهم مشاوران حقوقی است. آنها بررسی و مطالعات لازم را انجام می دهند تا در نگارش و تنظیم قراردادها تمامی اصول آیین نامه و قوانین کشور رعایت شده باشد و تمام ابعاد موضوع به درستی و به دور از هر گونه ابهامی نوشته شده باشد تا بعدها برای فرد متقاضی و یا شرکت و موسسه مربوطه تبعات سوء به دنبال نداشته باشد.

تخصص مشاور های حقوقی در چیست؟

مشاوران حقوقی همگی در رشته های حقوق یا رشته های مرتبط با آن تحصیل کرده اند و همگی تقریباً اطلاعات پایه یکسانی با هم دارند. اما داشتن اطلاعات پایه یکسان به این معنی نیست که همگی آنها می توانند به شما در هر زمینه ای مشاوره حقوقی تخصصی دهند. مشاوران عموماً با توجه به واحدهای تخصصی که می گذرانند و همینطور تجربه و مهارت هایی که در طول زمان در مورد موضوع خاصی کسب کرده اند، یکی از حیطه های تخصصی را انتخاب کرده و مستقلاً در آن حیطه تخصصی دست به مشاوره می زنند. بعضی از این زمینه های تخصصی عبارتند از:

  • امور حقوقی: کلیه امور حقوقی که به قانون مدنی مربوط بوده و همینطور امور مربوط به قراردادها و سایر موارد;
  • امور مهاجرتی: ارائه خدمات مشاوره در حیطه امور مهاجرتی و روش های مختلف آن و همینطور قوانین مربوطه;
  • امور کیفری: مشاوره در خصوص کلیه امور کیفری که به جرم و جزا و پیامدهای آن مربوط است;
  • امور اداری: مشاوره در کلیه امور اداری از جمله استخدام، حقوق، بیمه و سایر موارد;
  • امور خانوادگی: مشاوره در خصوص دعاوی و مسائل خانوادگی از جمله ازدواج، طلاق، حضانت فرزند و سایر موارد;
  • امور تجاری: مشاوره در کلیه امور مرتبط تجاری و مسئولیت شرکای تجاری نسبت به هم و سایر موارد;
  • امور مشاوره های حقوقی امنیت: می توانند در حیطه های امور مالی و سهام شرکت و فاش نشدن اطلاعات امنیتی شرکت مشاوره دهند.

 

مهارت های یک مشاوره حقوقی خوب چیست؟

کارشناس یا همان مشاور حقوقی که وظیفه مشاوره دادن تخصصی در امور حقوقی را به مراجعین بر دوش دارد، باید مهارت ها و ویژگی های خاصی داشته باشد تا هم در حیطه کاری اش موفق باشد و هم مشاوره حقوقی که به دیگران می دهد از کیفیت لازم برخوردار باشد. از جمله این ویژگی ها و مهارت ها می توان به دانش، تخصص و تسلط کامل و کافی به امور حقوقی، صداقت، عادل بودن، رعایت انصاف، امانت داری و رازداری، قدرت و سرعت در تحلیل مسائل و تصمیم گیری اشاره کرد.

   همچنین آرامش، قدرت سخنوری و اعتماد به نفس نیز از مهارت های حائز اهمیت دیگری است که باید بر آنها بیشتر اشاره کرد، زیرا همین سه مهارت است که موجب آرامش و اطمینان متقاضی شده و امکان متقاعد کردن افراد را فراهم می آورد. موارد دیگری همچون آشنایی یا امور حقوقی سازمان ها و موسسات و توانایی نگارش درست متون حقوقی نیز از مهارت هایی است که برای مشاوران حقوقی بسیار ضروری است.

مشاوره حقوقی آنلاین فوری چگونه است؟

گاهاً مسائل حقوقی به طریقی برای افراد پیش می آیند که مجبور می شوند سریعاً و بدون فوت وقت با یک مشاور حقوقی یا وکیل خبره پایه یک دادگستری مشورت کنند و راه حل مشکلشان را بررسی کنند. امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی این امکان برای افراد فراهم شده است. چه در ایران باشید چه خارج از ایران، می توانید از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین فوری که بسیاری از موسسات حقوقی در اختیار افراد قرار می دهند، استفاده کنید و در اکثر مواقع نیز به سرعت به سوال شما پاسخ داده می شود. برای این کار روش های گوناگونی در نظر گرفته شده است که یکی از آنها این است که سوال خود را از طریق صفحه اختصاصی آن موسسه حقوقی در اینترنت بپرسید و مشاوران حقوقی در سریعترین زمان ممکن جوابگوی شما خواهند بود. اگر هم نیاز به پاسخی کامل تر از آن چیزی که دریافت کردید بودید، می توانید اطلاعات خود را وارد کرده تا ترتیب تماس تلفنی و صحبت مستقیم با مشاوران حقوقی و یا وکلای پایه یک دادگستری برایتان فراهم شود و یا اینکه با شماره واتس آپ موسسه تماس حاصل کرده و از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین فوری استفاده کنید.

کلام آخر

  موسسه حقوقی "کردار نیک یسنا"، با سالها تجربه در زمینه امور حقوقی و وکالت و با تیمی متخصص از مشاوران و وکلای درجه یک کشور، آماده ارائه بهترین خدمات در زمینه امور حقوقی و کیفری به مراجعین محترم است، همچنین شما را برای یافتن بهترین وکلا مرتبط با دعاوی شما همراهی خواهند کرد. مشاوره با متخصصان امور حقوقی و وکلای پایه یک دادگستری قبل از هر اقدام حقوقی، نه تنها مسیر را برای شما روشن می کند، بلکه از اتلاف زمان و هزینه های مازاد نیز جلوگیری کرده و بحران ها را برای شما به فرصت تبدیل می کند. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، پس راه حل مشکلات خود را از مشاوران حقوقی این مجموعه بخواهید.

سوالات متداول

ر طول زندگی هر کس مسائل حقوقی متفاوتی پیش می آید که ناچاراً باید به آنها تن در دهد. گاهاً یک اشتباه کوچک و یا یک تصمیم نابجا می تواند ضررهای جبران ناپذیری به شخص وارد آورده و باعث هدر رفت زمان و هزینه افراد شود.

افرادی که در رشته حقوق تحصیل می کنند، بعد از فارغ التحصیلی، گزینه های متفاوتی برای کار دارند. آنها یا به شغل وکالت می پردازند و وکیل می شوند.

مشاوران در جلسات مشاوره حقوقی، خدمات بسیار گسترده ای را به افراد حقوقی و حقیقی ارائه می دهند. البته توجه به حیطه تخصصی مشاوران حقوقی شرط اول برای بهره گیری از راهنمایی های این افراد است. متقاضیان می توانند از خدمات مشاوره موسسات حقوقی در حیطه هایی چون مشاوره حقوقی ثبتی، شهرداری، حقوقی و کیفری، تجاری و تعهدات کاری، انواع قرارداد و پیش نویس لوایح استفاده کرده و بررسی دقیق مسائل حقوقی خود را از مشاوران حقوقی بخواهند.

موسسه حقوقی کردار نیک در خدمت شماست!

جهت مشاوره برای پرونده های حقوقی، خانواده، کیفری، ملکی، داوری، ثبت و انحلال شرکت و قانون کار با ما تماس بگیرید: 88943662 / 88931969-021
TOP