طلاق توافقی
طلاق توافقی، به طلاقی گفته می شود که زن و شوهر با هماهنگی و طبق توافق هایی که بین خود صورت داده اند، تصمیم می گیرند به دور از هیاهوی مرسومِ دعاوی خانوادگی در کوتاه ترین زمان از هم جدا شوند.
طلاق توافقی، همانطور که از نامش پیداست نوعی از طلاق است که با توافق زوجین بر سر مسئله طلاق و جزئیات آن انجام می شود. زوجین قبل از طلاق بر سر مسائل و شرایطی که در زمان عقد نکاح عنوان شده همچون مهریه، نفقه و غیره توافق کرده و سپس به دادگاه مراجعه و با سرعت و آرامش بیشتری نسبت به دیگر انواع طلاق از هم جدا می شوند.
همه چیز درباره طلاق توافقی و قوانین آن:
طلاق و جدایی مسائلی اجتناب ناپذیر در جوامع امروز هستند که متاسفانه سالانه آمار آن نیز رو به افزایش است. دو طرف که به هر دلیلی با هم سازش پیدا نکنند، نهایتاً تصمیم به طلاق می گیرند. اما طلاق همیشه هم بد نیست و گاهی بهترین و عقلانی ترین راه ممکن برای آرامش و سلامت روان اعضای خانواده است. راه های متفاوتی برای طلاق وجود دارد که مسالمت آمیزترین نوع آن طلاق توافقی است. در این مقاله قصد داریم شما را با طلاق توافقی و شرایط آن بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی، به طلاقی گفته می شود که زن و شوهر با هماهنگی و طبق توافق هایی که بین خود صورت داده اند، تصمیم می گیرند به دور از هیاهوی مرسومِ دعاوی خانوادگی در کوتاه ترین زمان از هم جدا شوند. زن و شوهر اگر تصمیم بگیرند در طلاق توافقی شان از وکیل استفاده کنند، وکیل همان ابتدای کار جویای توافقاتی که بین آنها صورت گرفته می شود، سپس آنها را صورتجلسه کرده و به امضا طرفین می رساند. سپس به وکالت از طرف زوجین به دادگاه مراجعه کرده و رای مربوطه را بر مبنای توافقات آنها اخذ می نماید.
زن و شوهر معمولاً قبل از اینکه که به مراحل قانونی کار برسند سر مهریه، جهیزیه، حضانت فرزند، نفقه و سایر چیزها با هم به توافق رسیده اند. مثلاً در دادگاه ممکن است زن مهریه خود را در قبال طلاق کامل ببخشد و یا بخشی از آن را فقط دریافت کند و بقیه آن را ببخشد و یا سایر شرایطی که کاملاً در مورد آنها توافق شده و در دادگاه نیز قابل اجراست.
اینکه چرا بسیاری از زن و شوهرها طلاق توافقی را برای جدایی خود انتخاب می کنند، دلایل زیادی دارد. اما اصلی ترین دلیل آن این است که این روش، نسبت به سایر روش های طلاق با سرعت بسیار بالاتر و با پیچیدگی هایی به مراتب کمتر انجام می شود و همچنین روشی بالنسبه صلح طلبانه تر محسوب شده و اثرات سوء روانی و عاطفی کمتری را هم برای زوجین و هم برای بچه ها دارد.
مراحل طلاق توافقی چیست؟
زن و شوهری که تصمیم می گیرند برای طلاق توافقی اقدام کنند، قبل از هر چیز باید در مورد چند و چون هر شرایطی که به واسطه عقد ازدواج برای طرفین ملزم شده است، توافق کنند. این موارد شامل هر چیزی از جمله مهریه، شرایط حضانت فرزندان و پرداخت هزینه های آنها تا ۱۸ سالگی، نفقه، نفقه عده، اجرت المثل و سایر چیزها می شود. هر وقت که توافق کامل بین آنها صورت گرفت، بعد میتوانند به یکی از دفاتر خدمات قضایی قوه قضاییه رفته و درخواست خود را در آنجا ثبت کنند. بعد از آن پیامکی برای آنها خواهد آمد که پس از دریافت آن می توانند به دادگاه خانواده بروند.
اولین قدم دادگاه در اینگونه موارد، این است که برای ایجاد صلح و سازش میان زوجین اقدام کند و یا آنها را به سازمان بهزیستی معرفی کند تا از خدمات مشاوره های مربوطه استفاده کرده و مشکلی که بین شان شکل گرفته است را حل کنند.
مرحله بعد این است که دادگاه زن را به پزشک قانونی معرفی می کند تا معاینات کامل صورت گیرد. این کار برای این است که اگر زوجه باردار بود، دادگاه آن را در پرونده ثبت کند.
بعد از آن اگر زوجین از در سازش وارد نشوند و تصمیم شان بابت جدایی قطعی باشد، تمامی توافقات مالی و غیر مالی آنها از مهریه گرفته تا حضانت فرزند و دیگر مسائل مطرح، توسط دادگاه صورتجلسه شده و به امضای دو طرف می رسد.
سپس با معرفی داوران به دادگاه و با تایید کتبی عدم سازش بین زوجین که توسط آنها (داوران) به دادگاه اعلام می شود، مرحله بعد به اجرا در می آید.
مرحله بعد به این ترتیب است که دادگاه با توجه به شرایطی که در پرونده لحاظ شده است و مورد توافق طرفین است، اقدام به صدور حکم می کند و طی یک هفته الی ۱۰ روز رای طلاق را به طرفین ابلاغ می کند. اگر از جانب زوجین اعتراضی به رای صادر شده طلاق صورت نگیرد و نیاز به تجدید نظرخواهی نباشد، مراحل دادگاهی این نوع طلاق در اینجا به پایان رسیده و حکمی که از طرف دادگاه خانواده برای طرفین صادر شده، حکم قطعی طلاق محسوب می شود.
بعد از اینکه رای قطعی طلاقِ توافقی توسط دادگاه خانواده صادر شد که در واقع به صورت گواهی عدم سازش بین طرفین است، زوجین فرصت دارند تا ظرف مدت ۳ ماه با در دست داشتن رای صادره و حضور دو شاهد به دفترخانه های طلاق مراجعه کرده و نسبت به جاری شدن صیغه طلاق بین شان اقدام کنند. پس از آن، زن اگر یائسه و یا باکره نباشد، باید مدت عده را که به طور تقریبی ۳ ماه است را حتماً نگه دارد.
اگر هر یک از طرفین در مدت تعیین شده سه ماه، برای حضور در دفترخانه جهت انجام پروسه صیغه طلاق حضور پیدا نکردند، طرف مقابل این حق را دارد تا از طریق همان دادگاهی که حکم طلاق را برایشان صادر کرده است، نسبت به اجرای حکم طلاق اقدام نماید.
شرایط طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی معمولاً بین زن و شوهری صورت می گیرد که برای ادامه زندگی مشترک با هم به اشتراک نرسیده و جدا شدن را راه حل مناسبی برای مشکل خود می بینند. توافق کردن سر هر چیزی که در زمان عقد برای طرفین شرط شده است، مبنای اصلی این نوع طلاق است. یعنی مسائلی مثل مهریه، نفقه، حضانت فرزند و سایر چیزها که جزو ضروریات قانونی است و با عقد به زن تعلق می گیرد. هر آنچه زن و شوهر سر آن به توافق برسند برای دادگاه نیز محترم و قابل قبول است و تنها شرط لازم برای این نوع طلاق توافق زوجین بر سر طلاق و جزئیات آن است.
مهریه در طلاق توافقی چه مقدار است؟
همانطوری که از نام این طلاق مشخص است همه چیز، حتی مهریه بر حسب توافق زوجین مشخص می شود. در کل طلاق توافقی بر پایه طلاق خلع صورت می گیرد، یعنی زن قسمتی از مهریه یا چیزهای دیگر را به شوهر می بخشد و شوهر نیز آن را می پذیرد. می توان مثال های زیر را برای آن آورد:
- کل مبلغ مهریه به زوجه پرداخت شود و زوجه فقط مبلغ اندکی در حد مثلاً ۱۰ هزار تومان بذل کند و همسرش بپذیرد;
- زن بخش اعظم مهریه خود را ببخشد و فقط قسمت کمی از آن را دریافت کند. مثلاً از ۶۰۰ سکه مهریه اش، ۴۹۰ تا را ببخشد و فقط ۱۱۰ تا را از همسرش طلب کند;
- زوجه کل مهریه اش را ابراء کند.
برای بذل کردن، حتی مبلغ اندکی در حد ۱۰ هزار تومان هم کافی است. مسئله دیگر نحوه پرداخت مهریه توسط همسر به زوجه اش است که یا در محضر دادگاه به طور کامل پرداخت می شود، یا مدت زمان معینی برای پرداختش در نظر گرفته می شود و یا تقسیط می شود. این نیز به توافق و شرایط مالی مرد برمی گردد.
طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
قانون طلاق توافقی از آذرماه ۹۷ به بعد کمی دستخوش تغییرات شده و زوجین باید ابتدا به مشاوره بروند بعد به دادگاه خانواده مراجعه کنند. اگر زوجین بخواهند خودشان مستقیماً نسبت به طلاق توافقی اقدام نمایند، بازه زمانی زیر را باید سپری کنند:
زوجین ابتدا باید به سامانه نوبت دهی طلاق رفته و یکی از مراکز غربالگری مشاوره را از سامانه انتخاب کرده و به آن مراجعه کنند. آن مرکز با در نظر گرفتن شرایط زوجین و دلایل طلاق، آنها را به یکی از مراکز مشاوره مرتبط که زیر نظر بهزیستی کشور است، می فرستد تا اگر امکانش باشد مشکلشان حل شده و به سازش برسند. تعداد این جلسات و زمان برگزاری آنها به شرایط و مشکل زوجین و شرایط آن مرکز مشاوره ربط دارد اما آن چیزی که بیشتر مرسوم است تعداد جلساتی بین ۱ تا ۵ جلسه در بازه زمانی ۴۵ روز است. پس از آن اگر زن و شوهر باز هم به مصالحه نرسیده و مشکلشان حل نشد و اصرار به طلاق داشتند، می توانند دادخواست طلاق خود را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و سپس به دادگاه خانواده ارجاع دهند تا فرآیند طلاق آنها آغاز شود.
بعد از اینکه حکم از طرف دادگاه صادر شد، در صورتی که نیاز به تجدید نظرخواهی نباشد، ۳ ماه فرصت دارند تا به دفترخانه طلاق مراجعه کرده و طلاق خود را رسماً ثبت نمایند.
البته اگر از وکلای حرفه ای طلاق توافقی در این زمینه استفاده شود، پروسه طلاق به ۱۰ تا ۲۰ روز کاری محدود می شود و کار با سرعت و کیفیت بسیار بالاتری صورت می گیرد.
وکلا با دانستن ریزه کاری های فرایند طلاق از روش های قانونی متفاوتی بهره می گیرند که دیگر نیاز به مشاوره های قبل از طلاق نباشد و در نتیجه فرایند کار سریعتر انجام شود. بدیهی است این فقط به شرط آن است که زن و شوهر به هیچ وجه تمایل به سازش و مصالحه نداشته باشند و توافق های بین آنها هم نیاز به تغییر نداشته باشد.
با داشتن یک وکیل مجرب، میزان مراجعه حضوری زوجین به حداقل ممکن می رسد و پروسه سریعتر و با دقت بیشتری انجام می شود.
مدارک لازم جهت طلاق توافقی چیست؟
برای اینکه زوجین جهت طلاق توافقی اقدام نمایند، مدارکی از جمله اصل عقدنامه و رونوشت آن، اصل شناسنامه و کپی کارت ملی طرفین، گواهی بکارت زوجه از پزشک قانونی و همینطور توافقنامه بر سر مهریه نیاز است. در ضمن ذکر این نکته نیز ضروری است، هر طرفی از زن و شوهر که در این پروسه از وکیل برای کار خود استفاده کند، نیازی به حضورش در مراحل کار نیست و حضور وکیل کفایت می کند.
اگر حق طلاق با زن باشد و طلاق توافقی نباشد، ارائه وکالت نامه محضری طلاق نیز ضروری است.
اگر طلاق توافقی در دوران نامزدی صورت گیرد و زوجه هنوز باکره باشد، این امکان برای وی وجود دارد که به ثبت احوال مراجعه کرده و شناسنامه جدیدی بگیرد که نام همسر سابقش در آن درج نشده نباشد.
توافق نامه طلاق توافقی چیست؟
هر توافقی که بین زوجین به صورت شفاهی و یا کتبی اعلام شده و به امضا برسد و یا حتی امضا دادخواست، شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری، هیچ کدام از اینها تا زمانی که ثبت رسمی در دفترخانه صورت نگرفته باشد، التزامی را برای ادامه پروسه طلاق برای طرفین ایجاد نمی کند و می توانند نظرات و توافقات خود را تغییر داده یا از کل پروسه منصرف شوند. مبنای التزام فقط و فقط رای صادره طلاق توافقی از طرف دادگاه و ثبت رسمی طلاق در دفترخانه طلاق است که در صورت صدور آن دیگر طرفین نمی توانند توافق را بهم بزنند. بهتر است مسائلی که زوجین سرش به توافق می رسند به صورت کتبی بین شان نوشته و به امضا برسد.
کلام آخر
موسسه حقوقی “کردار نیک یسنا” با بهره مندی از سالها تجربه در زمینه مشاوره های حقوقی و وکالت دعاوی خانوادگی، همواره در تلاش است تا بهترین و کوتاه ترین راه حل را برای دعاوی طلاق به شما پیشنهاد داده و علاوه بر امور مشاوره، بهترین وکلای دعاوی خانوادگی تهران و ایران را برای رسیدگی به مشکل پرونده تان به شما اختصاص دهد. دعاوی خانوادگی، به خصوص مسئله طلاق، مسائلی بسیار حساس هستند و راه و روشِ مخصوص به خود را دارند. اگر از همان ابتدای کار از راه درست دست به عمل نزنید، زمان و هزینه زیادی را در این مسیر پر پیچ و خم از دست خواهید داد و شاید هرگز نتوانید حق خود را در آن پرونده به طور درست و کامل بگیرید.
مشاوره های تخصصی حقوقی قبل از طلاق و بهره گیری از تجربه بهترین وکلا دادگستری در این زمینه و یا گرفتن بهترین وکلای طلاق توافقی، علاوه بر اینکه می تواند فشار روحی و عاطفی ای که در این دوران برای دادگاه رفتن و دیدن مکرر همسر سابق بر شما تحمیل می شود را به طور چشمگیری کاهش دهد، می تواند شما را کمک کند تا از ضایع شدن حق و حقوق تان نیز جلوگیری کنید.
دعاوی حقوقی و خانوادگی خود را دست حرفه ای های موسسه حقوقیِ “کردار نیک یسنا” بسپارید، تا از یک دوره طولانی دوندگی بی هدف رها شوید. بدیهی است هدف اول وکلا و مشاوران این مجموعه برقراری صلح مابین طرفین دعواست و در مرحله آخر به سمت راه حل قطعی طلاق خواهند رفت.
موسسه حقوقی کردار نیک در خدمت شماست!
جهت مشاوره برای پرونده های حقوقی، خانواده، کیفری، ملکی، داوری، ثبت و انحلال شرکت و قانون کار با ما تماس بگیرید: 88943662 - 88931969
مشاوره حقوقی
مشاوره تلفنی
موسسه حقوقی
-
ادامه مطلب +
شهریور ۱, ۱۴۰۰ توسط kerdaradmin در اداره کار, امور قراردادها, ثبت شرکت, حقوق حیوانات, حقوقی, خانواده, داوری, دستهبندی نشده, کیفری, گمرکی - بازرگانی, لایحه نویسی, ملکی, مهاجرت
بهترین وکیل کیفری
-
ادامه مطلب +
مرداد ۲۵, ۱۴۰۰ توسط kerdaradmin در اداره کار, امور قراردادها, ثبت شرکت, حقوق حیوانات, حقوقی, خانواده, داوری, دستهبندی نشده, کیفری, گمرکی - بازرگانی, لایحه نویسی, ملکی, مهاجرت
وکیل آنلاین
-
ادامه مطلب +
مرداد ۱۸, ۱۴۰۰ توسط kerdaradmin در اداره کار, امور قراردادها, ثبت شرکت, حقوق حیوانات, حقوقی, خانواده, داوری, دستهبندی نشده, کیفری, گمرکی - بازرگانی, لایحه نویسی, ملکی, مهاجرت
وکیل زن
-
ادامه مطلب +
مرداد ۱۸, ۱۴۰۰ توسط kerdaradmin در اداره کار, امور قراردادها, ثبت شرکت, حقوق حیوانات, حقوقی, خانواده, داوری, کیفری, گمرکی - بازرگانی, لایحه نویسی, ملکی, مهاجرت
دفتر وکالت
-
ادامه مطلب +
تیر ۱۷, ۱۴۰۰ توسط kerdaradmin در اداره کار, امور قراردادها, ثبت شرکت, حقوق حیوانات, حقوقی, خانواده, داوری, دستهبندی نشده, کیفری, گمرکی - بازرگانی, لایحه نویسی, ملکی, مهاجرت
موسسه حقوقی
-
ادامه مطلب +
اسفند ۱, ۱۳۹۹ توسط kerdaradmin در اداره کار, امور قراردادها, ثبت شرکت, حقوق حیوانات, حقوقی, خانواده, داوری, دستهبندی نشده, کیفری, گمرکی - بازرگانی, لایحه نویسی, ملکی, مهاجرت
نمونه فرمها و صورتجلسات حقوقی
-
ادامه مطلب +
اسفند ۱, ۱۳۹۹ توسط kerdaradmin در ثبت شرکت, گمرکی - بازرگانی
افزایش و کاهش سرمایه در شرکت های سهامی خاص
-
ادامه مطلب +
اسفند ۱, ۱۳۹۹ توسط kerdaradmin در ثبت شرکت, گمرکی - بازرگانی
تاجر کیست؟
-
ادامه مطلب +
اسفند ۱, ۱۳۹۹ توسط kerdaradmin در ثبت شرکت
شرکت ها و انواع آن ها
-
ادامه مطلب +
مرداد ۲۹, ۱۳۹۹ توسط kerdaradmin در اداره کار, امور قراردادها, ثبت شرکت, حقوق حیوانات, حقوقی, خانواده, داوری, دستهبندی نشده, کیفری, گمرکی - بازرگانی, لایحه نویسی, ملکی, مهاجرت
وکالت
آخرین دیدگاهها